Fattig, blir fattigare. Rika, blir rikare.

Samtidigt som jag sitter här och funderar på hur jag kan uppnå den bästa tänkbara plan för att bli rik, sitter en stackare hjälplös på andra sidan jordklotet, utan varken mat eller pengar. Samtidigt som jag bränner iväg pengarna på protein för att bli muskulös, så sitter människor hjälplösa i en existensiell värd där man förlorat allt och bara väntar på att slippa smärtan..

Varför skapade vi en sådan kontrast? Det finns nog en ganska enkel förklaring till detta. ''Ju mer vi konsumerar, ju fattigare blir dem fattiga''. Svårare än så är det inte! Det löjliga är att människor som har flera hundra miljarder kronor, sitter och placerar sin pengar för att bli rikare, när dem i själva verket inte kommer att göra av med pengarna. Girigheten har verkligen tagigt ett fast grepp om dem här människorna, som lever i en drömvärld.

Dem som är så rika att dem kan bränna pengarna i en brasa, eller kanske använda pengarna som toalettpapper, borde skänka bort till dem fattiga. Det är pinsamt att vissa människor ska få vara så överdrivet rika, medans andra inte har mat för dagen. Det borde finnas en gräns om hur rika vi borde få vara, så att andra människor kunde få ett värdigare liv.

''Så tänk på vad du gör, den där extra hamburgaren på Mc Donalds kanske gjorde ett barn i Afrika utan mat i några dygn''..  





Vi hörs imorgon alla glada. ''Keep fight for the poor ones''

/ shb


´´En analog man i en digital värld´´

Får inte ni känslan av att ni skulle ha växt upp runt 70-80 talet? Att det skulle vara totalt bättre då? Jag får den känslan i bland. Att jag skulle vart framgångsrik i dag om jag växte upp på 70-80 talet. Det känns som om jag inte tillhör den digitala världen som är utanför våra fönstren idag. Jag har nog inte riktigt hängt med den hektiska världen som vi har skapat idag. All fixering om hur du ska vara, om hur du ska se ut.. Ta mig tillbaka till en gång i tiden då saker var lite annorlunda. Då saker var ''analoga!''...

/ shb


Fototaggning på toaletten!

Jag kunde nog inte hitta någon bättre plats att ta ett hyffsat foto av mig själv, så det fick bli i toaletten. Nu i efterhand när man åskådar sig själv så blir man samtidigt lite röd och kinderna och hård där nere. Självkär? Nja men det börjar bättra sig på den fronten. GOD NATT PÅ ER ALLA!




/ shb

''Gladare, gladast''

Hur kommer det sig att jag är så jäkla glad av mig nuförtiden? Från det riktigt mörka, tro mig, då menar jag verkligen ''deep shit'', till det jag är i dag. Det kommer alltid som en chock, och det känns alltid som att allt jag va i förut bara är en ren illusion. Det har liksom gått så himla fort. Från det ena till det andra med en ytterst liten ''övergångsperiod''.. Men jag klagar inte, det är självklart hur super som helst att ''må bra''. Med andra ord, it´s good to be back:)

Inte nog med att endorfinerna har flödat, så fyller min mamma och min svärfar år i dag. Så det har bivit lite firande och paketutdelning. Alltid lika trevligt att komma hem till tjejens farmor och farfar. Dem är verkligen så jordnära och lugna i själen. Det är därför jag trivs att vara med gamla människor, dem har mycket bättre värderingar och är så himla glada över livet som det är.

Dags för mat nu. Nästan så man får slita sig ifrån bloggen...

Hare bäst så hörs vi lite senare!

/ shb

Mysigt i sängen!

God kväll!

Just nu sitter jag och äter Cloettas sockerfria choklad framför datorn och måste ju få sätta ett par ''S'' stämplar på den. Okej låt mig nu gå in i rollen som chocklad-kännare...

MÄRKE: CLOETTA
RUBRIK: MJÖLKCHOKLAD (UTAN TILLSATT SOCKER)
VIKT: 100 G
KCAL/100G: 470 KCAL
SMAK: SMAKAR PRECIS SOM VANLIG CHOCKLAD (SÖT AROM)
LUKT: SÖT/BESKT, MJÖLK, KAKAOAROM

BETYG: ''S'' ''S'' ''S'' ''S'' / AV 5 MÖJLIGA




Jag tänkte också kommentera med egna ord, men jag har tyvär hela munnen full av choklad! Haha..
Tänkte ladda ner en film snart och bara krypa in efter dagens styrkepass med Olle och allt annat man hunnit med idag. Det är man faktiskt värd! Nä, nu ska jag ta och krypa ennu längre in i täcket och bara mysa på. Hoppas ni har använt er av dagen som om det var den sista. Vi hörs självklart i morgon med mer spännande inslag:)

Keep rock the life!

/ shb


Dagens gladaste nylle går till.... Mattias Stråhle!


Godmorgon! (Uppdatering från badkaret)

Tjenare på er alla!

Ligger just nu i badet och bloggar.. Kan faktiskt inte bli bättre. Om jag fick välja så skulle jag kunna bo i ett badkar. Jag blir alltid så avkopplad i badet, och i och med det så kan jag sätta mig in mer i min blogg. För jag är en ganska stressad människa i bland när man jobbar och sliter. Så jag tackar gud för att han uppfann badkaret och det varma vattnet.:)

Samtidigt som jag ligger här och bloggar så laddar jag upp inför träningspasset i dag vid 12:30. Jag och arbetskamraten Olle, ska pumpa rejält hårt. ''NO GAIN, NO PAIN''.

Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från U2 i Ullevi och annat smått och gott. Hoppas du gör din dag till den bästa. Jag återkommer ikväll med mer uppdateringar om dagen.

      




Ha det bättre än bäst, eller bäst än bättre!

/ shb

Lugnet före stormen.

Ciao.

Just nu känns det som om det är lugnet före stormen. Om drygt 2 timmar ska man slita på jobbet och komma hem med fickorna fulla av pengar. Nja, riktigt så är det inte:P.. Men sliter ont och kommer hem så man klarar sig. Ligger just nu i badet och funderar på hur man kan bli ekonomiskt oberoende. Håller ju på med en del på internet som man hoppas ska få kredit lite senare i framtiden.

Kom just på att jag måste äta frukost. Det är inte ofta jag glömmer bort det. Annars i vanliga fall så vaknar jag upp och går direkt som en robot till köket.

Jag hoppas eran morgon varit lika bra som min? Skriv och berätta eran morgon!

/
shb

Solig söndag, ovanligt!

Sol, soligast och ennu mer sol... Det är vad söndagen bjudit på;)

Kan det bli ennu mer skönare? En dag av endast filmtittande, stillsamheter och träning. Det kallar jag kvalitetstid! Typiskt ungkarl? Jajamen! Måste ju bara lägga upp mitt fina portrett av Dagens godaste måltid.. 

 

''Resturang fläskfilé, med ris, grönsallad och en topping av soya.''

Jag kan säga att jag avnjöt måltiden som om det var det sista jag ätit.. Kanske inte så konstigt närjag gör det med varje måltid jag äter. Det är ett levande bevis att jag älskar allt som har med mat att göra.

Okej, nu får avbryta måltidsorgasm, och gå vidare till en unikt fin natt som jag fångade på digitalkameran.. Jag får verkligen tacka att jag hade myror i benen den natten. Annars hade jag aldrig upptäckt detta fenomen. Det får väl bli dagens bild.. Här har ni den! 
 
 

Ha en grymt bra söndag och ladda upp för nya veckan. Kom ihåg att aldrig deppa för att det är måndag. ''Ny vecka, nya möjligheter''.

/ shb

Lördag!

Tjenare fox!

Igår vart det att strosa omkring i stan och titta på kläder inför hösten. Jag måste säga att jag är urdålig att lugnt och stillsamt titta på kläder, istället flyger jag igenom varje affär som ett litet barn som aldrig har sett kläder.. Haha, jag kan inget mer än att garva åt mig själv. Efter en liten stund av far och fläng så hittade jag min favorrit skjorta, fy fan vad snygg den var:)  


 

PRIS: 280:- Kanonpris, måste jag säga!
 
Efter att jag hittat skjortan så vart det lunch på Mc donalds... Me like!!!
Flickvännen som ville äta där, som vanligt, eftersom att hon älskar deras ceasarsallad. Hon är verkligen en riktig knäppgök som väljer bort en fin resturang för att få sallad på Mcdonalds..!

Hoppas ni har haft en bra lördag än så länge? Om inte, gör den till den bästa och njut:)

Ha det bäst!

/ shb


Gårdagens barnspassning.

Igår var jag och Viktoria barnvakt åt Lennox. Fyfasen vad snäll och urgullig den ungen är. Inte ett knyst på flera timmar utan varken mamma eller pappa. Vi var på stan hela dagen och strosade omkring lite och åt lunch. Underbart med andra ord:) Nu i efterhand så kanske man längtar till att bi pappa... Hmm. Det kan jag nog inte svara på nu. Det återstår väl och se:P

Här har vi lillplutten! Visst är han söt?


Gud vad jag känner att jag inte har mycket till ord i bland när jag skriver. Men, det kan väl bero på att det är å mycket just nu. Sebastian ska skärpa sig lite:P

Men men, nu återstår stan i dag igen. Flickvännen tjatar att jag ska slita mig från bloggen, så det är väl dags nu. Lägger in bilder på dagens shopping senare ikväll. Ha en underbar dag, allihopa!

Sebastian bjuder på dagens bild. Festligheter, JAVISST:) Eller kanske bara ett gäng knäppgökar!




/ shb

Den lediga dagen!

Tjenare där!

En grymt skön dag måste jag säga:P Finns ju inget underbarare än att ro om sig själv med en sovmorgon och träning. Jag vaknade för en gångs skull utsövd i dag om man jämför med andra dagar då man måste vara på allerten med jobbet. Det är riktigt värdelöst faktiskt. Mitt mål, min dröm är att jobba på internet, alltså ha en passiv inkomst genom internet. Då finns bara en sak att göra; ''KEEP ON WORKING''!!!

Just nu sitter jag med Viktoria och myser i soffan framför idol.. Mysigt värre:) Det bästa jag vet är och mysa framför tv:n, när mörkret faller ute.. Finns inget bättre!

Det var mig allt för mig idag. Hoppas eran dag också varit lika bra? Skriv gärna och berätta om eran dag!

... Vidare till dagens bild som jag höll på att glömma. En ganska full morbror! Haha..

 

Ha en otroligt härlig kväll så hörs vi i morgon. ''Same time, same place''.

/ Shb


Bli affiliate!

Jag tycker verkligen att du ska bli affiliate på adtraction.com. Jag är själv affiliate på adtraction och måste verkligen säga att jag är helnöjd med konceptet där. Det är skönt och se pengarna ticka in medans man har kul och bloggar.

Så vill du tjäna pengar genom att ha reklam på din blogg, medans du gör det du älskar mest... Ja, vad väntar du på?


Trötter här..

.. Och trötter där. Nu är jag verkligen helt slut:P Ligger i sängen och tänker, samtidigt som musik dånar i öronen. Känslan av en extrem trötthet svindlar omkring i luften. Så kan man beskriva känslan nu.

Men men, back to the future. Jag har spenderat kvällen i lugn och ro efter dagens stora slit med både jobb och träning. Har varit en ganska sisådär dag. Men andra ord helt okej. Varken bra eller dålig. Sådana dar får man också tillåta komma. Jag kom samtidigt och tänka på att jag är ledig i morgon:) UNDERBART! Då prioriteras en skön sovmorgon till 10 tiden! Fasen, man fick ta del av lyxen i vardagen iallafall, more than great.

Samtidigt som jag ska gå till sängs så passar jag på att ge er dagens bild. Avnjut den med största glädje.. Eller inte..! Godnatt på er alla. Vi ses i morgon.

/ shb



SHB#


Hårt träningspass!

Tjenare på er!

Kom precis hem efter ett hårt träningspass på gymmet. Jäklar vad jag kör.. Vissa gånger känns det som om musklerna ska sprängas.. Och jag kan lova att det är en riktigt härlig känsla. Me like alot:)

Finns det några fler än jag som älskar träning? Så hör av er så kan vi prata i timmar om det härliga ämnet; Styrketräning!



Ha en grymt bra eftermiddag, så hörs vi sen:)

/ shb

Få mer TRAFIK till din blogg!

Få mer TRAFIK din blogg/hemsida! GÅ MED I BLOGGTRAFIK.NU, och få en strömmande trafik till din blogg/hemsida. Snabbt, smidigt och enkelt. Se din statistik skjuta upp från 0-200 läsare på bara en halvtimma. Klicka på länken nedan och få 100% garanterad TRAFIK till din blogg/hemsida. Snabbt, smidigt och enkelt.

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=sebastianhb

Jag lovar! Du kommer inte att bli besviken!!!

/ shb

Hemkommen och trött..

Här är jag igen.. Trött och utsliten! Men med mer pengar på fickan, inte fel va? Njae, det kan jag inte säga:P I loouve money! Jag måste bara säga att jag har så nedrans mycket i huvudet ibland. Just nuförtiden så spenderar jag mycket tid på att tjäna pengar via internet, kan säga att det går sådär. Kanske 60% kvar tills jag kan börja med min nya idé. Men men, det är bara att kämpa vidare och aldrig släppa tron!

Kom på att jag har lite härliga bilder att dela med mig ifrån Spanien.. Fasen vad jag längtar tillbaka! Here you are guys.

Keep dream sweet!

/ shb
     

    

    

   

Godmorgon!

Godmorgon!

Då är det återigen en ny vecka igen. ''Ny vecka, nya möjligheter''. Det är mitt motto när varje måndag kommer. Sitter framför datorn och väntar tills jobbet kallar, och jag måste säga att jag är possitivt inställd till att gå ner och jobba.. Ganska sjukt va?

En sak som är negativt idag är att MODERATERNA sitter kvar i makten. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag avskyr deras meningslösa politik! Men men, jag har med egna liv och dem ska inte få föstöra det. PUNKT slut!

Så, nu har jag fått sagt mitt angående MODERATERNA, och det känns mycket skönare nu:P

Nä, hörru ni! Nu måste Sebastian ner och tjäna in flis till kontot... Jag hoppas vi ses senare! Stay cool, and remember; always be happy!

Ha en otroligt bra måndag!
/ shb


Söndag, en underbar dag:)

Tjenare alla där ute!

Idag har jag haft en otroligt skön dag, tillsamans med livet! Började ju förstås med en rejäl sovmorgon till klockan 11:00.. Och självklart gick jag upp precis som en robot in i köket och kokade på gröt och skakade en proteindrink. Efter en total mättnad i magen så vart Sebastian riktigt nöjd:) Sedan var det dags för lite promenad tillsamans med tjejen.. Jadu, ta en titt på vad vi hittade på under våran promenad.. Om vi är två flummare? SVAR: JA!




Tack för mig!
Vi ses i morgon. Ha en fortsatt härlig söndag!

/ Shb



Titta in detta!

Jag var ute och surfade på internet och fann denna sida. Helgrym måste jag säga! Allt ifrån Inredning, design, till roliga prylar och presenter. Jag har själv köpt i från bluebox och måste säga att jag är sjukt nöjd.

Jag tycker du ska prova och klicka dig in på bluebox och ta del av dem gryma prylarna som finns att köpa.


br />

Härliga lördag!

Hallådär!

Dagen började med att Viktoria väckte en riktigt trött Sebastian klockan 09:00 som mumlade om att han ville sova. Men efter drygt en kvart så fick hon upp mig ur sängen, och jag kan säga er att jag var inte på det bästa humöret:P...

Efter en härlig frukost bestående av; 50g Proteinshaker och 2 dl havregryn, toppat med 1 msk linfrön, så var det dags att bege sig emot stan, för lite shopping. Jag letade ivrigt efter ett par jeans i säkert 1 timme och hittade sedan ett par riktigt sjyssta jeans ifrån PALT. Men det var inte bara ett par fräna jeans, det var också ett fynd kan jag säga er... 250 kronor för dem här!

Efter det perfekta köpet gick vi och åt lunch på BIM. (body in motion). En resturang som serverar byggarmat för tränande människor. Me like alot!

Om man ska summera den här dagen så var den faktiskt jäkligt mysig.

Hare bra alla där ute och ha en fortsatt trevlig kväll!

/ shb


Har hittat ett fynd!!!!



Jag har hittat ett fynd på gamla mynt ifrån 1940- talet! Känns riktigt häftigt att ha dem i handen, när man vet att dem har varit med om en massa historia.

Efter det här fyndet kanske man ska bli samlare av gamla saker. Jag har märkt att jag alltid haft ett stort intresse för att samla på mig gamla saker hemma, då hela rummet såg ut som en soptipp!

/ shb

Riktigt glad!

Hejsan på er alla!

Fyfasen vad glad jag är i dag! Har kännt en eurofi den senste tiden:).. Kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är att få känna gädje. Det känns som om jag påbörjat ett nytt kapitel i mitt liv. Som om jag fått ny kraft igen. Jag känner mig så säker i alla situationer. Jag känner att jag kan överbemästra allt. Varje andetag jag andas känns unikt av något slag. Kanske är det något från ovan?.. Njae, men det jag vet är att det är påväg åt rätt håll.. Nu börjar det nya kapitlet!

Stay happy. Dont ever feel crapy! Trevlig helg på er!


/ shb

KORT OM MIG!


Dags att ta ett varmt bad...

Tjenare alla läsare.

Kom hem från jobbet för drygt 2 timmar sedan och jag kan säga er, jag var dö-trött.. Ovanligt va? Har hunnit äta en senmidag, legat och pussat på älsklingen och nu så ligger jag i badet... Haha, jag kan tänka mig att ni rynkar på ögonbrynen och tänker; ''Vad fasen gör Sebastian i badet med sin laptop''?... Men jag ska säga er att det är underbart att ligga i badet och blogga samtidigt. Fast kanske inte lika underbart när datorn är totalt förstörd av fuktskada:/.. Den dagen, den sorgen! Man måste ju välja att ha det lyx i bland.





Jag kanske skulle ha det såhär hemma hos mig! Hade ju varit mer än underbart.. Det hade varit himmelskt bra... Haha!

Ha det bäst alla därute!

/ shb.


Hemkommen från jobbet..

Godkväll kära läsare.

Ni kommer nu att mötas av en trött Sebastian som har jobbat 10 timmar i streck och tränat 1 timme på det.. !
Med andra ord; en dag som jag snabbt vill glömm bort.

Nä, nu ska vi inte deppa ner oss i det tråkiga, utan se fram emot morgondagen, där nya möjligheter står framför en. Jag har skaffat mig ett nytt motto. ''Lev idag, och se fram emot imorgon''.. Visst låter det kanon?

Som ni kanske har märkt nu är jag en riktigt djup funderare. Bra eller dåligt? Hmm.. Jag skulle nog säga både bra och dåligt. Likaså det finns nackdelar med allt man gör och har i livet. Huvudsaken det inte blir till en negativ aura omkring en.

Det var allt för Mr. Trötter.. Godnatt på er!

Keep rock!

/ Shb

En trött lördag!

Hejsan alla där ute..!

I dag har det varit en riktigt seg dag. Eller dagen har inte varit seg, utan mitt huvud har varit i en annan värld. Totalt bortkopplad. Men det är väl den smällen man får ta om man har många bollar i luften.

Dagen började med att älsklingen väckte mig på det bästa sättet att bli väckt på... NOT!
Efter en fullbordad frukost bestående av; 50 G PROTEINDRINK, 2 DL HAVREGRYN OCH 1MSK LINFRÖN så var man fullt taggad påväg ner till gymmet. Passet bestod av BAKSIDA AXLAR OCH MAGE.. Det konstiga var att jag inte var lika taggad när jag väl kom till gymmet? Men som sagt om man är som mig med för många bollar i luften så blir man ganska trött i bland. Tro mig, jag har allt för många bollar i luften.

Efter träningspasset så begav jag mig med cykeln hem till 32:an och sprakade på en festmåltid bestående av; Kyckling med panangcurry och grönsaker. Får tandsaft när jag tänker på det. Mitt i den härliga euorfin tillsamans med min måltid, så avbröts jag av att svärmor skulle skjutsa mig och Viktoria till Härnösand för att hämta min platt TV.

Efter en ganska så händelserik dag så bestämde jag mig för att bara mysa med flickvännen i sängen och ro om varann. Ni kommer väl ihåg att jag skrev tidigare att jag garanterat skulle få som jag ville i kväll med att bli kliad på ryggen? Nej, så vart det INTE.. Fick istället ta och klia Viktoria och hålla på med hennes hår, som hon älskar. Men men.. Jag blir lika tillfredställd av att ge min flickvän en mysig stund, som jag blir att bli kliad på ryggen.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

/ shb.


Design by SHB


God morgon på er alla!

I dag så vaknade jag av att min ivriga flickvän låg och pussade på mig:) Ni vet ju hur underbart det kan vara.. Eller kanske hur irreterande det också kan va..

Så här glad var jag efter att min ivriga flickvän ville gosa med en trött sebastian!



... En fördel är att hon nu förhoppningsvis har dåligt samvete för att hon väckte mig.. Det resulterar att jag kommer att få bli kliad hur änge jag vill på ryggen ikväll:) BRA VA?

Ha en underbar lördag!

/shb.


Dags att sova

Nu är det dags att sova. Sitter verkligen och pillar och tixar framför datorn! Om det ger någon framgång? NEJ, skulle inte tro det! Så efter mycket slit och möda så bestämde sig, Sebastian, att lägga sig för den här dagen!

Ha en fortsatt trevlig helg!


v

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"><!--
window.open('http://www.emailadvert.se/popupnewuser.php?id=52532','S52532','toolbar=0, location=0, status=0, menubar=0, scrollbars=1, resizable=0, width=400, height=300');
// --></SCRIPT>

Taggad för hårdträning!



Är riktigt taggad för höstens och vinterns hårdträning. Finns nog inget bättre en ett hårt träningpass!! Inte ens sex är skönare... Ärligt talat!

För er som inte har börjat eller kanske bara inte vågar ta steget. FÖR guds skull, börja träna.. Styrketräning eller motion gör så mycket gott för våra människokroppar. Vi är inte gjorda för att sitta och dricka pilsner framför TV:N.. Eller sitta framför datorn 10 timmar i streck med en påse chips.

KEEP ROCK, FELLOWS!

God morgon sverige! (hjälpsnack)

Tjenare på er!

Underbart att vakna upp utsövd och glad inför ennu en ny dag. Något som slog mig i morse var att man verkligen måste göra varje dag unik.. Om inte varje sekund ´´unik´´. Jag vet att det finns människor som verkligen inte tar vara på varje sekund man andas. Jag vet hur det är! Jag var där förut, när livet var ett svart moln som spökade omkring mig.

Men jag har lärt mig ta kontroll över situationer som tidigare greppade mig och sänkte mig till botten. Men nu efter två år så har jag lärt mig metoder som gör att jag kan ta vara på varje sekund och skjuta ´´mörka tankar åt sidan´´... Hur underbart som helst..

Så om det finns någon där ute som känner att ni skulle behöva hjälp med ert mående? Bra, Då har jag en hjälp-plan som kan garantera er ett bättre mående inom kort tid.. Har själv döpt den till ´´SHB-METODEN´´.

Ha det bra! Be happy:)

SHB tycker till!!

Alkohol är en drog oavsett vad politiker och människor säger!!

Jag bir så förbannad när människor tar alkohol så lätt.. Man anklagar att kokain, lsd, hasch.. Osv..
Det är så tragiskt att se hur många människor det är som häller i sig alkohol på helgerna och blir totalt berusade och kommer inte ihåg ett smack... Alkoholen skapar mer problem i samhället än vad andra droger gör, rent generellt.

Jag kan ta upp några exempel;

- Skapar bråk
- Misshandel
- Våldtäkter
- Dödsfall
- Skapar psykiska problem

Är det inte konstigt hur vi människor efter några glas släpper lös alla hämningar och ligger med totalt främmande personer.. Inte nog med det! Alkoholen slår ut varje organ i kroppen. Ni vill verkligen inte veta hur mycket alkoholen förstör våra människokroppar.

SÅHÄR ser ett av era organ ut efter akohol. ALKOHOL ÄR EN FARLIG DROG. THATS IT!


Kom i håg att sköta tandhygien.. NOGA!





Munbakterie kan orsaka blodpropp

Publicerad 6 september 2010 - 06:02
Uppdaterad 6 september 2010 - 06:19

Forskare har identifierat ett protein som orsakar att en vanlig bakterie i munnen vållar blodpropp och hjärtproblem, skriver Svenska Dagbladet.

Bakterien, som är av typen streptokocker, bildar tandplack och ger tandköttsproblem. Tar den sig in i blodomloppet, till exempel via blödande tandkött, kan dessa hjärt- kärlproblem uppstå.

Klumpar ihop sig
Det utpekade proteinet PadA finns på bakteriens yta. Det tvingar blodplättar att binda till varandra, visar studier på brittiska Bristoluniversitetet.

Proteinets reaktion tros vara en form av självförsvar. Blodplättarna klumpar ihop sig för att kapsla in bakterierna i ett skyddande hölje. Höljet skyddar mot såväl immunförsvaret som antibiotika, som kan användas för att behandla infektioner.

Klumparna av blodplättar kan även i värsta fall orsaka små blodproppar som blockerar blodtillförseln till hjärta och hjärna.

Munhygien viktig förebyggande åtgärd
Forskarna konstaterar dock att människor ständigt får in små mängder bakterier i blodomloppet, bland annat när vi borstar tänderna. För de allra flesta utgör dessa bakterier ingen fara, men, konstaterar forskarna, god munhygien är en av flera viktiga faktorer för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

TT
Thomas Larsson, Rapport


En rastlös sebbe



Jag måste bara säga att ibland har man det riktigt tråkigt.. Men men, jag kom iallafall fram till att jag gjort en avbild av självaste Liam Gallagher!

Lite filmklipp...

Här har ni en massa roliga och sjuka filmklipp... Varsågod och njut :)

Bajsporrfilm (VARNING)..
http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/bajsporrfilm-varning

Second Term
http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/second-term

Kondomreklam.. Haha!
http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/kondomreklam-1

Camsex
http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/camsex

Men snälla åke... Nostalgi
http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/men-snalla-ke

Ölreklam
http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/lreklam-2

Segway krascher
http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/segway-krascher


Haha, nu kanjag sitta där med ett leénde!

Haha, nu kan jag sitta där med ett leénde. För jag har fått pussebitarna på plats. :)


Hur kan vi hjälpa andra medmänniskor?

Jo, genom att alla människor som har en stadig ekonomi skulle skänka 10 kr varje månad till fattiga länder. Det kan jag säga att nästan i stort sätt alla har råd med. Vi alla måste agera och ta tag i problemet. Ju mer vi konsumerar, ju fattigare blir dem fattiga. ALLT HANDLAR OM ATT HJÄLPA VARANDRA. SÅNT ÄR VI DÅLIGA PÅ.

TA STEGET NU OCH HJÄLP NÅGON!!!

www.raddabarnen.se
www.rodakorset.se
www.unicef.se
www.hoppetsstjarna.se

SNART ÄR DET VAL

Snart är det val och vi måste tillsammans rösta bort MODERATERNA innan vi alla blir arbetslösa.. Eller rättare sagt innan allt går åt helvete.

http://www.val.se/valet_2010/rostkort_rostratt/index.html

/ shB

TAR UPP BLOGGANDET IGEN!

Jag kom precis på att bloggen har stått tom av ord i ett bra tag.. Och jag tänkte att nu är det dag att ta upp bloggandet igen!

Ruggigt peppad

/ SHB.


RSS 2.0